Ympäristö & Yritys Tänään

Vuoden 2020 Global 100 -lista: Neste maailman kolmanneksi vastuullisin yritys

Neste on sijoittunut jälleen kolmanneksi Corporate Knightsin maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalla. Tämä on kolmas kerta, kun Neste sijoittuu kolmen parhaan joukkoon. Yhtiö on nyt 14. kertaa peräkkäin mukana Global 100 -listalla. Mikään muu energiayhtiö ei ole yltänyt listalle yhtä monta kertaa peräkkäin.

”Meistä on todella hienoa saada jälleen tunnustusta yhtenä maailman vastuullisimmista yrityksistä, sillä listalle pääseminen käy joka vuosi yhä vaikeammaksi. Monet muutkin yritykset parantavat koko ajan vastuullisuustoimintaansa. Nesteen tavoitteena on luoda elinvoimaisempi maapallo lapsillemme, erityisesti torjumalla ilmastokriisiä. Tähän työhön tarvitaan jokainen mukaan. Siksi on hienoa nähdä, että vastuullisuus on yhä useamman yrityksen strategian ytimessä”, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker.

Global 100 -lista on vuosittainen yritysten vastuullisuutta mittaava luokitus, jonka laatii riippumaton konsulttiyritys Corporate Knights. Tänä vuonna se arvioi 7 395 yritystä, joiden liikevaihdot ovat yli miljardi dollaria. Luokitus perustuu 21 suorituskykyindikaattorin arviointiin. Nämä liittyvät ympäristötehokkuuteen, resurssienhallintaan, henkilöstöjohtamiseen, talousjohtamiseen, puhtaan tuotannon liikevaihtoon ja toimittajien vastuullisuuteen.

Corporate Knightsin mukaan ”Global 100 -listan yritykset osoittavat, että vastuullisuuden toimintansa ytimeen ottavat yritykset ovat vahvoilla kilpailijoitaan vastaan. Neste jatkaa kärkikolmikossa, koska se on alansa johtavia toimijoita vastuullisuudessa.”

Neste on käynyt läpi laajan muutoksen vuosikymmenen aikana: aiemmin paikallisen öljy-yhtiön tavoite on tulla globaaliksi johtajaksi uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa. Nesteen liiketoiminta keskittyy auttamaan asiakkaita tieliikenteessä ja kaupungeissalentoliikenteessä sekä polymeeri- ja kemikaalitoimialoilla tekemään liiketoiminnastaan entistä vastuullisempaa.

”Jatkossakin tarjoamme asiakkaillemme ratkaisuja heidän kasvihuonepäästöjensä vähentämiseen ja maailmanlaajuisen muovijäteongelman torjuntaan. Työskentelemme myös jatkuvasti yhteistyökumppaneidemme kanssa parantaaksemme oman toimintamme vastuullisuutta. Haluamme varmistaa olevamme tämän tunnustuksen arvoisia myös tulevina vuosina”, Vanacker jatkaa.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Vt. viestintäjohtaja

Lisätietoa:

Corporate Knights -yrityksen Global 100 -lista 2020

Lisätietoja: Nesteen mediapuhelin, puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin 8.30-16.00)


Tilaa uutiskirje

iskasBanneri-140X250

Tilaa Lehti

Banneri_140x250px_kodinrakentajaninfo_2019._borders-1