Atria kouluttaa nuoria tulevaisuuden tuottajia

Atria 100 Nuorta Tuottajaa -koulutusohjelma tulevaisuuden kotieläinyrittäjille käynnistyy syksyllä 2023. Uuden koulutusohjelman tavoitteena on tukea nuorten tuottajien yrittäjyyttä suomalaisen ruoan tuottajina ja auttaa heitä menestymään toimintaympäristön muuttuessa.

Atria 100 Nuorta Tuottajaa -koulutusohjelma on uusi, atrialaisille alkutuotannon nuorille tekijöille suunnattu koulutus. Se on osa Atrian 120-vuotisjuhlavuotta ja mukailee ajatusta Atrian 100-vuotisjuhlavuonna perustetusta Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelmasta. Syksyllä käynnistyvä Atria 100 Nuorta Tuottajaa juontaa juurensa aiemmin sikaketjun tuottajille tarjottuun Junioriakatemiaan, joka jouduttiin keskeyttämään koronan vuoksi.

– Tällä kertaa halusimme ottaa kaikki tuotantosuunnat mukaan ratkomaan tulevaisuuden haasteita. Ajattelimme, että tärkeintä on tuoda nuoret tuottajat yhteen tuotantosuuntaan katsomatta ja tarjota heille mahdollisuuksia verkostoitumiseen, kuvailee Niina Immonen, Atria Sika -ketjun kehityspäällikkö.

Koulutus on rakennettu vastaamaan tulevaisuuden tuottajien tarpeita. Keskiössä ovat oman tilan ja yrittäjyyden kehittäminen. Lisäksi perehdytään kuluttajakäyttäytymiseen ja ympäristö- ja vastuullisuusteemoihin, joilla kaikilla on roolinsa tulevaisuuden ruuantuotannossa. Nuorten tuottajien vastuu kasvaa tulevaisuudessa entisestään, jos tilakoot suurenevat ja tilojen määrä vähenee.

– Tällöin tilan ja oman yrityksen kehittäminen nousee aiempaa merkityksellisempään asemaan. Nuoria tuottajia on tärkeää kannustaa miettimään sitä, millaisia he ovat tilan johtajana ja mahdollisesti työnantajana, Harri Rosenberg, Atria Siipi -ketjun johtaja pohtii.

Muiden tuottajien kohtaaminen, kokemusten vaihtaminen ja uuden ideoiminen ovat ohjelman keskiössä. Tulevaisuutta rakennetaan yhdessä, joten molemminpuolinen verkostoituminen myös Atrian ja tuottajien välillä on yksi koulutusohjelman tavoitteista.

– Meille on tietysti tärkeintä, että Atrian sopimustuottajat menestyvät yrittäjinä. Nuorten tuottajien rooli tulevaisuudessa on erittäin kriittinen: ”No farmers, no food”. Vaikka kaikki opit eivät välittömästi heijastuisi tilan arkeen, uskon, että pidemmällä aikavälillä ohjelma tulee tukemaan monin tavoin yrityksen ja tilan kehitystä, Sinikka Hassinen, Nautasuomen johtaja korostaa.

Haku koulutusohjelmaan on käynnissä osoitteessa: www.atriatuottajat.fi/100nt
Lisätietoja antaa: Niina Immonen, kehityspäällikkö, Atria Sika, niina.immonen@atria.com, p. 040 482 5895

Atria on Pohjois-Euroopan johtavia liha- ja ruoka-alan yrityksiä. Olemme asiakkaidemme, henkilöstömme ja omistajiemme arvostama, vuonna 1903 perustettu yritys. Olemme tehneet ruokaa ihmisille 120 vuotta ja haluamme tehdä sitä tulevaisuudessakin. Siksi toimimme maapalloa, ihmisiä ja ruokaa kunnioittaen. Atrian uusiutuminen ja kasvu perustuvat erinomaiseen kaupalliseen osaamiseen ja tehokkaaseen, vastuulliseen toimintatapaan. Päätuotteemme, Hyvä Ruoka, tuottaa paremman mielen ja kestävää arvoa kaikille sidosryhmillemme. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli noin 1,7 miljardia euroa ja palveluksessamme oli noin 3 700 liha- ja ruoka-alan osaajaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Virossa. Atria Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä vuodesta 1991 lähtien.

Kuva: Atria

Ympäristö & Yritys Tänään- Tilaa uusi lehti Diginä

UUSIN LEHTI

Liity Facebook -ryhmään

Tilaa uutiskirje

Viikottainen kooste alan tärkeistä uutisista sähköpostiisi

Tulevat tapahtumat

 

 

Remember Me

Sivustolla käytetään evästeitä, joilla voimme parantaa sivustoa ja käyttökokemustasi sekä kohdentaa markkinointiamme. Osa evästeistä on sivuston toiminnalle välttämättömiä. Lue tietosuojaselosteestamme, miten käsittelemme evästeisiin liitettyjä tietoja.